MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/847_israil-den-han-yunus-a-saldiri-en-az-10-olu

DÜNYA

Tümü

İsrail’den Han Yunus'a saldırı: En az 10 ölü

(1 Ay, 29 Gün önce) 27 İzlenme 0 Yorum
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarında, "güvenli insani bölge" olarak belirlenen El-Mevasi bölgesinde 2'si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar sonucu birçok kişi yaralandı ve bölgede büyük bir zorunlu göç dalgası yaşanıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, 2'si çocuk olmak üzere en az 10 kişi hayatını kaybetti. El-Mevasi bölgesi, İsrail tarafından "güvenli insani bölge" olarak sınıflandırılmıştı.

SİVİLLERİN SIĞINDIĞI ÇADIRLAR HEDEF ALINDI

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, saldırıda birçok kişi de yaralandı. İsrail ordusunun Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesini hedef alması sonucu 2'si çocuk toplam 6 Filistinli yaşamını yitirdi. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun "güvenli insani bölge" olarak belirlediği alanlarda yerinden edilmiş sivillerin sığındığı çadırları da hedef aldığını belirtti.

Öte yandan, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'un doğusunda Muammer ailesine ait evi hedef alması sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti. Yerel kaynakların yaptığı açıklamada, saldırılarda birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralı Filistinlilerin sayısına ilişkin henüz detaylı bilgi paylaşılmadı.

HAN YUNUS'TA ZORUNLU GÖÇ DALGASI

İsrail ordusunun yeni kara saldırıları ve tahliye talepleri nedeniyle Han Yunus'un doğusunda yeniden büyük bir zorunlu göç dalgası yaşanıyor. Daha önce 10'a yakın mahallenin boşaltılmasını isteyen İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün yaptığı açıklamada geniş bir alanın daha tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu. İsrail'in Han Yunus'un doğu bölgelerine yönelik yoğun baskınları ise günlerdir devam ediyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.