MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/524_tbmm-butce-komisyonu-uyesi-bakiroglu-ndan-113-lira

GÜNDEM

Tümü

TBMM Bütçe Komisyonu Üyesi Bakıroğlu’ndan ‘113 liraya gerçek zeytinyağı olmaz’ tepkisi: TÜİK’i dolandırmışlar

(2 Ay, 28 Gün önce) 28 İzlenme 0 Yorum
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, TÜİK'in madde sepetindeki fiyatların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "113 liraya gerçek zeytinyağı olmaz, TÜİK’i dolandırmışlar" dedi.

CHP Manisa Milletvekili ve BMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, gazeteci Alaattin Aktaş'ın ortaya çıkardığı TÜİK’in madde sepetinde yer alan ürünlerin fiyatlarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına dikkat çekerek, sert eleştirilerde bulundu. Bakırlıoğlu, "113 liraya gerçek zeytinyağı olmaz, TÜİK’i dolandırmışlar" ifadelerini kullandı.

 

'TÜİK'İN O SATICIYI İHBAR ETMESİ GEREKİYOR'

CHP'li Vehbi Bakırlıoğlu, TÜİK'in enflasyon sepetinde yer alan fiyatları değerlendirdi. Gazeteci Alaattin Aktaş'ın kamuoyuyla paylaştığı verilere göre, TÜİK'in açıkladığı listede zeytinyağının 113 lira olarak gösterildiğini belirten Bakırlıoğlu, TÜİK’in bu fiyatı veren satıcıyı hemen ihbar etmesi gerektiğini söyledi.

'TÜİK TAĞŞİŞCİLER TARAFINDAN DOLANDIRILMIŞ'

Bakırlıoğlu, "Görünen o ki TÜİK tağşişciler tarafından dolandırılmış. Açıklanan listede zeytinyağı 113 lira olarak gözüküyor. TÜİK yetkililerine sesleniyorum; size bu fiyatı veren satıcıyı hemen ihbar edin" dedi. Bakırlıoğlu, TÜİK'in enflasyon sepetindeki ürünlerin fiyatlarının uzun zamandır kamuoyunda tartışıldığını ve 2022 yılından bu yana bu fiyatların yayınlanmadığını belirtti. Ancak endekslerin yayınlandığını ve bu endekslerden yola çıkarak yapılan çalışmalarda bazı ürünlerin fiyatlarının kamuoyuyla paylaşıldığını ifade etti.

GERÇEKÇİ OLMAYAN FİYATLAR: UZMAN DOKTOR MUAYENE ÜCRETİ 34 TL

Bakırlıoğlu, TÜİK'in paylaştığı fiyatların gerçek fiyatlarla uzaktan yakından alakası olmadığını belirterek şu örnekleri verdi: "TÜİK’e göre, Türkiye’de ortalama kira 5845 TL, peynir 147 TL, uzman doktor muayene ücreti 34 TL, yumurta 2,50 TL, dana eti 433 TL ve zeytinyağı ise 113 TL. Türkiye’de yaşayan herkes bu fiyatların gerçek fiyatlarla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyor. Bu fiyatlara baktığımız zaman TÜİK şunu iddia ediyor: Türkiye’de ortalama kira fiyatı 5 bin 845 TL. Belki Türkiye’de 5 bin 845 liraya kira ödeyen vatandaşlarımız vardır veya 2.50 liralık yumurta bulunabilir. Ancak Türkiye’de 113 liraya gerçek zeytinyağı bulmak imkansız."

'113 LİRAYA GERÇEK ZEYTİNYAĞI İMKANSIZ'

Zeytinyağı üreticisi olduğunu ve zeytinyağı işiyle uğraştığını belirten Bakırlıoğlu, şu anda üreticideki gerçek zeytinyağının fiyatının 200 TL’nin üzerinde olduğunu söyledi. "113 lira fiyat aldıkları yeri mutlaka ihbar etsinler. Çünkü Türkiye’de 113 liraya gerçek zeytinyağı olması imkansız. Bu olsa olsa tağşiş zeytinyağı, yani karışım zeytinyağıdır. Gerçek zeytinyağı değildir ve sağlık için ciddi şekilde zararlıdır. Ne yazık ki TÜİK’in tağşişciler tarafından, sahtekarlar tarafından dolandırıldığını görmekteyiz" dedi.

TÜİK'E ÇAĞRI: ADIM ATILMASI GEREK

Bakırlıoğlu, açıklamalarının sonunda TÜİK yetkililerine seslenerek, gerçeği yansıtmayan fiyatların halkı yanıltıcı olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. "TÜİK’in açıkladığı bu fiyatlar halkımızı yanıltıyor ve gerçek durumu yansıtmıyor. Bu konuda acilen bir adım atılması gerekiyor" dedi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.