MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/512_siber-dolandiricilar-bu-kez-apple-i-hedef-aldi-iph

GÜNDEM

Tümü

Siber dolandırıcılar bu kez Apple'ı hedef aldı: iPhone kullanıcılarına 'kimlik avı' tuzağı

(2 Ay, 29 Gün önce) 37 İzlenme 0 Yorum
Milyonlarca iPhone kullanıcısının kimlik bilgileri ele geçirilmiş olabilir. Siber dolandırıcılar, iPhone kullanıcılarına SMS ile gönderdikleri linke tıklamalarını isteyerek, onları sahte bir web sitesine yönlendiriyor. Buraya girilen tüm bilgiler ise direkt olarak dolandırıcıların eline geçiyor.

Güvenlik yazılım şirketi Symantec, Apple kimliklerini hedef alan yeni bir kimlik avı kampanyasını tespit etti ve iPhone kullanıcılarını bu konuda uyardı. Siber dolandırıcılar, resmi Apple iletişimleri gibi görünen iyi hazırlanmış metin mesajlarıyla iPhone kullanıcılarının kimlik bilgilerini çalmaya çalışıyor.

TÜM BİLGİLER DOLANDIRICILARIN ELİNE GEÇEBİLİR

Bu ustaca hazırlanmış dolandırıcılık yöntemi, aciliyet hissi uyandıran ve kullanıcılardan "önemli bir iCloud güncellemesi veya doğrulaması" için bir bağlantıya tıklamalarını isteyen sahte SMS mesajlarına dayanıyor. Mesajlarda verilen bağlantıya tıklayan kullanıcılar, gerçek bir Apple giriş sayfasına benzeyen, titizlikle tasarlanmış sahte bir web sitesine yönlendiriliyor.

Kullanıcıların Apple kimliklerini ve parolalarını çalmak için tasarlanan bu sahte web sitelerine girilen bilgiler doğrudan siber suçluların eline geçiyor. Bu durum kişisel verilerin, banka hesaplarının çalınmasına ve hatta cihazların kontrol edilmesine neden olabiliyor.

APPLE BÖYLE SMS'LER GÖNDERMEZ

Apple, iPhone kullanıcılarına bu tarz SMS'ler göndermeyeceğini belirtti.. iCloud sitesine giriş yapmak için en güvenli yol, CAPTCHA yerine Touch ID, Face ID veya cihaza gönderilen altı haneli güvenlik kodunun girilmesidir. Kullanıcıların bu tür SMS'lere karşı dikkatli olmaları ve bağlantılara tıklamamaları öneriliyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.