MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/38_cagri-unel-e-10-yil-hapis-sinan-ates-cinayetinin-f

GÜNDEM

Tümü

Çağrı Ünel'e 10 yıl hapis: Sinan Ateş cinayetinin fitilini ateşleyen olay olarak görülüyordu

(4 Ay, 16 Gün önce) 42 İzlenme 0 Yorum
Mersin’de Ülkü Ocakları Eski Başkanı Çağrı Ünel’e yönelik gerçekleşen saldırının, cinayetle sonuçlanmasıyla başlatılan adli yargılama netlik kazandı. Mahkeme, Ünel'in 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in ekibinden olduğu bilinen Çağrı Ünel için Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, saldırıdan önce Ünel'in Sinan Ateş'e destek vermemesi için tehditler aldığını söylemişti.

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı ve 31 Aralık 2022'de öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ekibinden olduğu bilinen Çağrı Ünel'in yargılandığı davada mahkeme, kararı açıklandı. Ünel, tartışma sırasında işlediği cinayet nedeniyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 15 Mart 2022'de meydana geldi. Ülkücü olduğu öne sürülen bir grup, iddiaya göre; eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e saldırıda bulundu. Adana ve Osmaniye’den geldikleri iddia edilen saldırganlar, Ünel’e saldırmak için Mersin’de bir araya geldiler.

Ünel, kendisine yönelik bu saldırıya karşı koymaya çalışırken, ruhsatsız silahıyla ateş etti ve Emrullah Aslan’ın ölümüne neden oldu.

'SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN BAŞLANGICI'

Kamuoyundan Ünel'e yönelik yapılan saldırının, 30 Aralık 2022'de öldürülen Ateş cinayetinin başlangıcı ve ayak sesleri olarak nitelendiriyor.

Sinan Ateş Ülkü Ocakları'ndaki görevini bırakınca, Ateş'in ekibinden olan Ünel de görevinden alınmıştı.

'SİNAN ATEŞ'E DESTEK OLMAMASI İSTENMİŞTİ'

Sinan Ateş’in arkadaşı Çağrı Ünel’e Mersin’de düzenlenen saldırıya ilişkin de konuşan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

“Rahmetli eşim döneminde Mersin Ülkü Ocakları başkanı olarak görev yapan ve eşimden sonra görevden alınan Çağrı Ünel de kendi sosyal medya hesabından eşim hakkındaki asılsız haberler karşısında eşime destek niteliğinde paylaşımlar yapmıştı.

Bunun üzerine Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olan Ömer Şanlı isimli şahıs Çağrı Ünel’i arayarak eşime destek olmamasını, yaptığı paylaşımları kaldırmasını istemiş. Çağrı Ünel de paylaşımlarını kaldırmayacağını, rahmetli eşimin arkadaşı olduğunu, kendisinin de artık Ocak Başkanı olmadığını ve kendisine talimat veremeyeceklerini söylemiş.

‘O HALDE BUNUN SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ’

Ömer Şanlı da ‘O halde bunun sonuçlarına katlanırsınız’ şeklinde Ünel’i tehdit etmiş. Bu konuşmayı Ünel, rahmetli eşimi benim yanımda olduğu sırada telefonla arayarak kendisine bu şekilde iletmişti. Eşim de ‘Bunlar iyice azıttılar, dur durak bilmiyorlar, aman kardeşim kendinize dikkat edin, Allah korusun’ seklinde uyararak kendisine dikkat etmesini tembihlemişti.”

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Ünel’e saldırı oldu. Adana ve Osmaniye Ülkü Ocakları’na mensup olduğunu duyduğumuz yaklaşık 10 kişi tarafından bıçaklarla ve sopalarla saldırı düzenlenmiş. Ünel kendisine yapılan saldırıyla oluşan arbede sırasında kendisini savunmak üzere silahını kullanmış ve olay yerinde Emrullah Kaplan isimli Kadirli Ülkü Ocakları mensubu olduğunu öğrendiğimiz bir genç hayatını kaybetmiş.

Rahmetli eşim ve Ünel arasında geçen bu konuşmalar ve Ünel’e Ülkü Ocakları Genel Merkezi yöneticileri tarafından eşim hakkında yapılan baskı ve tehditlerin ayrıntıları hususunda Ünel’in ifadesine başvurulmasını istiyorum. Ünel’e yapılan bu saldırının Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatı ile yapıldığı aşikardır.”

Ateş, Yıldırım bu olay sonrasındaki açıklamada eşinin alenen tehdit edildiğini söyledi.

 

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.