MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/239_erdogan-ozel-gorusmesi-dunya-basininda-siyasi-yumu

GÜNDEM

Tümü

Erdoğan-Özel görüşmesi dünya basınında: Siyasi yumuşamada bir adım daha atıldı

(3 Ay, 27 Gün önce) 39 İzlenme 0 Yorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyareti dünya basınına yansıdı. Avrupa ağırlıklı yayın yapan Euronews görüşmeyi, siyasi yumuşamada yeni bir adım olarak değerlendirildi. Almanya merkezli Aussiedlerbote ise Erdoğan'ın bu ziyaretle değişiklik yapmaya hazır olduğunun sinyalini verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini AK Parti Genel Merkezi'nde ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e dün (11 Haziran) iadeiziyarette bulundu. Erdoğan'ın, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek Özel ile gerçekleştirdiği görüşme dünya basınında yankı buldu.

 

AUSSİEDLERBOTE: ERDOĞAN, DEĞİŞİKLİK YAPMAYA HAZIR OLDUĞUNUN SİNYALİNİ VERDİ

Almanya merkezli Aussiedlerbote; Erdoğan’ın bu ziyaretle "değişiklik yapmaya hazır olduğunun sinyalini verdiğini" belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, Mayıs ayında ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet ettiği CHP lideri Özgür Özel ile görüştü." ifadesine yer verdi.

EURONEWS: SİYASİ YUMUŞAMADA BİR ADIM DAHA ATILDI

Avrupa ağırlıklı yayın yapan Euronews, "Erdoğan’dan CHP Genel Merkezi’ne 18 yıl sonra ziyaret: Neler konuşuldu?" başlığıyla görüşmeyi manşetine taşıdı. Haberde, "Muhalefet liderlerinin, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri ile başlayan siyasi yumuşamada bir adım daha atıldı." denildi.

BTA: ÖZEL'İN YAPICI ATMOSFERDE GEÇEN ZİYARETİNE İADE NİTELİĞİNDE

Bulgaristan Haber Ajansı BTA ise, "Salı günkü toplantı aslında Erdoğan'ın Özel'in geçen ay kendisine gerçekleştirdiği, yapıcı ve verimli bir atmosferde geçen ziyarete bir iade ziyareti niteliğinde." ifadeleriyle haberi duyurdu.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Ziyaretin ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmede; yeni anayasa çalışmalarının, ekonomi konularının ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağın ortaya koyduğu performansın gündeme geldiğini ifade etti.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada; asgari ücrete ara zam, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiği, üretim maliyetleri altında ezilen çay ve hububat üreticilerinin mağduriyetleri giderilecek şekilde düzenleme yapılması gerektiği, atanmayan öğretmenler, özel okul öğretmenlerinin yaşadığı sorunlar, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu ve 6 Şubat depremzedelerinin sona erecek olan kira yardımının gündeme geldiğini aktardı.

 

18 YIL SONRA İLK

Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ilk ziyaret oldu. Erdoğan en son, 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmuştu.

ÖZEL, ERDOĞAN'I ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde 2 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. 8 yıl aradan sonra gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürmüştü.

 

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.