MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/163_saadet-partisi-nde-buyuk-yaris-genel-baskanlik-ici

GÜNDEM

Tümü

Saadet Partisi’nde büyük yarış: Genel başkanlık için temayülde 5 isim öne çıktı

(3 Ay, 7 Gün önce) 38 İzlenme 0 Yorum
Saadet Partisi'nin Büyük Genel Kongresi öncesi gerçekleştirilen temayül yoklamalarında öne çıkan beş isim belli oldu. Parti Sözcüsü Birol Aydın, Genel Başkan Yardımcıları Fatih Aydın, Ömer Abdullah Ayhan, Genel Sekreter Mesut Doğan ve Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan arasından yeni Genel Başkan seçilecek.

Saadet Partisi'nin Büyük Genel Kongre süreci kritik bir aşamaya ulaştı. Parti içi temayül yoklamaları sonucunda belirlenen isimler arasından ortak bir Genel Başkan adayı gösterilmesi amacıyla Genel İdare Kurulu ve İl Başkanları Toplantısı düzenlendi.

Bu toplantıda, yeniden temayül oylaması yapılarak öne çıkan beş isimden birinin ortak Genel Başkan adayı olarak belirlenmesi hedeflendi.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER AÇIKLANDI

Toplantıya, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri, İl Başkanları, İl Müfettişleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimleri katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, online sistem üzerinden teşkilatlardan alınan isimler sonucunda en çok öne çıkan beş isim arasından yalnızca bir ismin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Öne çıkan beş isim şöyle açıklandı:

Birol Aydın - Saadet Partisi Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili
Fatih Aydın - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Mesut Doğan - Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili
Ömer Abdullah Ayhan - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı
Mahmut Arıkan - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili

BİROL AYDIN

1969 yılında Gümüşhane Şiran’da doğan Birol Aydın, Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi'nden mezun oldu. 1997-2012 yılları arasında ticaretle uğraşan Aydın, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nde çeşitli görevlerde bulundu. Saadet Partisi Kocaeli ve İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Aydın, 2010-2019 yılları arasında Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Şu anda Saadet Partisi Parti Sözcüsü ve TBMM 28. Dönem İstanbul Milletvekili olan Aydın, evli ve üç çocuk babasıdır.

FATİH AYDIN

1972 yılında Tokat'ın Niksar ilçesinde doğan Mesut Doğan, Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Ticaretle uğraşan Doğan, Saadet Partisi’nde Eğitimden ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Şu anda Saadet Partisi Genel Sekreteri ve TBMM 28. Dönem Ankara Milletvekili olan Doğan, evli ve dört çocuk babasıdır.

ÖMER ABDULLAH AYHAN

1979’da Ankara’da doğan Ömer Abdullah Ayhan, Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Mühendis ve iş insanı olarak ticaretle uğraşan Ayhan, Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerde bulundu. 2022 yılında yapılan kongrede yeniden Genel İdare Kurulu Üyesi seçildi. Şu anda Saadet Partisi Planlama ve Koordinasyon Başkanı olan Ayhan, evli ve iki çocuk babasıdır.

MAHMUT ARIKAN

1977 yılında Kayseri'de doğan Mahmut Arıkan, Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İnşaat mühendisliği ve ticaretle uğraşan Arıkan, Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerde bulundu. 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Şu anda Saadet Partisi Teşkilat Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kayseri Milletvekili olan Arıkan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Saadet Partisi’nin yeni Genel Başkan adayının belirlenmesi için yapılacak oylama, partinin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu beş isim arasından seçilecek yeni Genel Başkan, partiyi 2024 seçimlerine taşıyacak lider olarak öne çıkacak.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.