MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/1413_memur-bile-degildi-almanya-da-atase-oldu

GÜNDEM

Tümü

Memur bile değildi, Almanya'da ataşe oldu

(3 Saat, 34 Dakika önce) 14 İzlenme 0 Yorum
Bakan Vedat Işıkhan'ın arkadaşı Hüseyin Arabasüren'in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak Almanya'ya atandı. Yeni görevinde 7 bin 200 euro maaş alacak olan Gül'ün Almanca bilmediği, memur bile olmadığı iddia edildi. Gül, daha önce kayınpederi Arabasüren'in şirketinde aşçı olarak çalışıyordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, konuyu Meclis'e taşıdı, Işıkhan'ın yanıtlaması üzere soru önergesi verdi.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan’ın Hacettepe Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül, Almanya Düsseldorf’taki Türkiye Başkonsolosluğu’na "Çalışma Ataşesi" olarak atandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Batuhan Gül memur değil, Almanca bilmiyor. Gül'ün görevi 4 yıl sürecek ve maaşı 7 bin 200 euro, yani yaklaşık 270 bin TL olacak.

EN YÜKSEK MAAŞI ALACAK

Damat Gül’ün ataması 6 Eylül 2024 tarihli kararname ile yapıldı. İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde "aşçı" ve "büro elemanı" olarak çalışan Gül, açıktan atama ile Çalışma Ataşesi oldu. Birinci derecenin birinci kademesi ile ataması yapılan Gül, en yüksek maaşı alacak, Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Düsseldorf bölgesinde çalışacak.

85 UZMAN TASARRUF TEDBİRLERİ NEDENİYLE ATANMADI

Hüseyin Arabasüren’in kızı Pelin Arabasüren’le evli olan Batuhan Gül’ün ataması Bakanlık’ta büyük tepki gördü. Çünkü ilk kez Almanca bilmeyen bir kişi Çalışma Ataşesi olarak bu ülkeye gönderildi. Bakanlık’ta yetişmiş ve yurt dışında görev yapmış 85 uzman bulunuyor. Ama bu kişilerin ataması "tasarruf tedbirleri" nedeniyle bekletiliyor.

KAYINPEDER AVRUPA'DA ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİ AÇMAK İSTİYOR

Sosyal Hizmetler Uzmanı olan Hüseyin Arabasüren, geçtiğimiz yıl 16 Eylül’de Düsseldorf’a giderek Türkiye’nin başkonsolosluğunu ziyaret etti. Arabasüren, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde 45 şubeden oluşan Özel Eğitim Merkezleri açmayı planlıyor.

IŞIKHAN'A SORU ÖNERGESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer konuyu TBMM’ye taşıdı, verdiği önergede Bakan Işıkhan’a şunları sordu:

“Gül’ün atanma sürecinde hangi kriterler ve değerlendirmeler dikkate alınmıştır? Gül’ün Almanca bilmediği ve devlet memuru olmadığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, bu göreve neden ve nasıl uygun görülmüştür? Akrabalık ilişkilerinin ve yakın kişisel bağların bürokratik atamalarda etkili olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu atamanın, söz konusu kişinin (Hüseyin Arabasüren) sizinle olan kişisel bağları göz önüne alındığında, etik ve liyakat standartları açısından nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz?”

 

 

YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.