MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/1367_israil-in-kopenhag-buyukelciligi-yakinlarinda-iki-

DÜNYA

Tümü

İsrail'in Kopenhag Büyükelçiliği yakınlarında iki patlama meydana geldi

(4 Gün, 6 Saat önce) 22 İzlenme 0 Yorum
Danimarka polisi, İsrail'in Kopenhag Büyükelçiliği yakınındaki iki patlamanın soruşturulduğunu açıkladı.

Danimarka polisi, Kopenhag'ın kuzeyinde bulunan İsrail Büyükelçiliği yakınında meydana gelen iki patlamayı araştırdıklarını açıkladı.

Kopenhag polisinin X hesabından çarşamba günü yapılan açıklamada, "olay yerinde ilk incelemelerin yürütüldüğü" ve "kimsenin yaralanmadığı" belirtildi.

"Bölgede bulunan İsrail Büyükelçiliği ile olası bir bağlantının" araştırıldığı vurgulandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, geniş bir alan polis kordonuna alınarak sivil girişlere kapatıldı.

Büyükelçilikle aynı sokakta bulunan Yahudi okulu güvenlik nedeniyle kapatıldı. Okulun Yahudi Yeni Yılı nedeniyle perşembe ve cuma günleri de kapalı kalacağı belirtildi.

Yahudi cemaati liderleri yaptıkları açıklamada, Kopenhag'ın ana sinagogunun çevresinde ekstra güvenlik önlemleri alındığını belirtti. Yahudi cemaati başkanı Henrik Goldstein, "insanları kamusal alanlarda hareket ederken bilinçli olmaya teşvik etmek istediği" aktardı.

"Sosyal medyada duyduklarınıza ve söylentileri inanmayın," diyen Goldstein, "Yahudi yaşamına katılmaktan kaçınmak için hiçbir neden yok," diyerek ekledi.

Danimarka Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, TV2 kanalına olayın "doğal olarak ciddi" olduğunu söyledi ancak olası nedenler hakkında spekülasyon yapmak için henüz çok erken olduğu konusunda uyardı.

Salı gecesi, Stockholm'deki İsrail Büyükelçiliği'nin çevresi de şiddetli bir patlamanın ardından kapatıldı. Polis, olay yerindeki bulguların büyükelçiliğin kurşunlarla vurulduğunu gösterdiğini açıkladı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.