MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : http://www.meyralemhaber.com/haber-detay/1326_trump-tan-kendisi-hakkinda-kotu-haberleri-one-cika

DÜNYA

Tümü

Trump’tan ‘kendisi hakkında kötü haberleri öne çıkaran’ Google’a tehdit

(9 Gün, 14 Saat önce) 18 İzlenme 0 Yorum
Gün içinde değer kaybeden Google hisseleri Trump'ın aleyhteki sözleriyle kağıt başına 0,50 dolarlık ek düşüş kaydetti.

Cumhuriyetçi Parti'nin 5 Kasım'daki seçimlerde başkan adayı Donald Trump, Cuma günü kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden arama motoru Google'ı hedef gösterdi.

Trump, "Google'ın benim hakkımda sadece kötü haberleri, 'Komünist' Kamala Harris ile ilgili iyi haberleri öne çıkardığı belirlenmiştir," dedi.

"Manipülasyon" iddiasına ilişkin herhangi bir kaynak sunmayan başkan adayı, "Bu yasa dışı bir faaliyettir ve umarım Adalet Bakanlığı harekete geçer ve 'Seçimlere Müdahale' nedeniyle cezai olarak yargılar" diye devam etti.

"Eğer bu yapılmazsa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı olursam, en üst düzeyden yargılanmalarını talep edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın teknoloji borsası" olarak tanınmış New York merkezli NASDAQ'ta işlem gören Google'ın hisseleri (Alphabet Inc Class C), gün içindeki üç dolarlık (102 Türk Lirası) düşüşün akabinde, Trump'ın kurumu hedef alan açıklamalarıyla kağıt başına 0,50 dolarlık (17 Türk Lirası) ek kayıp yaşadı.

Finansal platform ve haber sitesi Investing'e göre, tedavülde 12,3 milyar hissesi bulunan Google, 0,50 dolarlık düşüşle 6 milyar doları aşan tutarda meblağdan oldu.

Google, Trump'ın açıklamalarına henüz bir yanıt vermezken, hisse senetlerindeki kaybın başkan adayının ifadelerinin dışında, başka faktörlerden kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Diğer taraftan Google, bulut lisanslama sisteminde rekabete aykırı uygulamalar yaptığı iddiasıyla Microsoft aleyhine Avrupa Komisyonu'na antitröst şikayetinde bulundu.

Şikayet, Google'ın Avrupalı müşterilerin iş yüklerini rakiplerin bulut sistemlerine taşımalarını kısıtladığını savunduğu Microsoft'un bulut platformu Azur'u hedef alıyor.

Google, platformun müşterileri, uygulamaların ve Microsoft'un hizmetlerinin merkezi olan Windows sunucusu aracılığıyla kilitlediğini ve Microsoft'un diğer bulut sağlayıcılarını kullanmak isteyen işletmelere mali cezaların yanı sıra güvenlik veya birlikte çalışma konusunda engeller getirdiğini öne sürüyor.

Euronews'e konuşan Google Cloud Başkanı Amit Zavery, "Pek çok bilişim teknolojileri (BT) departmanı ve işletmenin Microsoft ürünlerine bağımlı olduğu düşünüldüğünde Microsoft'un yarattığı kısıtlamayı nasıl kaldırabilirsiniz?" diye sordu.

Zavery ayrıca, "Komisyon'un hızlı hareket etmesini, araştırmasını ve Microsoft'un kısıtlamaları kaldırmasını istiyoruz, böylece müşterilerin seçim yapması kolaylaşacak," dedi.

Öte yandan Trump aynı gün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Zelenskiy ile "harika bir görüşme gerçekleştirdiğini" belirten Trump, "Eğer başkan seçilirsem, Rusya-Ukrayna Savaşı hızlı bir şekilde sona erecek. Aksi takdirde, bu savaş asla bitmeyecek ve 3. Dünya Savaşı'na dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Demokrat Partili rakibi Kamala Harris'i "Komünist" diye tanımlayıp, "O bu savaşı asla sonlandıramayacak ve hala bitiremedi de. Başkan olması halinde değişen hiçbir şey olmayacak. Tek değişen, daha fazla yıkım ve ölüm olacak" diye ekledi.

Mesajının son bölümünde de "Amerika Yeniden Harika Yap - Make America Great Again" sloganına atıfta bulundu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.